Om

Kort om Geert Mørk


Jeg har arbejdet som fotojournalist og pressefotograf på fuld tid i over 25 år, alle årene som medlem af Dansk Journalistforbund og Pressefototografforbundet.


Det har været unikt at arbejde med Verdens bedste fag i så mange år. Blandt kunderne kan nævnes: Bonnier, Jyllands Posten, Fyens Stiftstidende, DSB, Danmarks Jernbanemuseum, stort set alle dagblade og flere ugeblade og magasiner som Ud & Se, Samvirke m.fl samt utallige private og offentlige organisationer, brylluper, jubilæer, generalforsamlinger, portrætter osv, osv. 


Efter så mange år med bundne - og spændende! - opgaver har jeg nu valgt at arbejde mere frit og kunstnerisk. Derfor ser mine billeder i dag anderledes ud end tidligere. 


Mit idégrundlag


Fotografiet er et af de stærkeste redskaber til at formidle budskaber, følelser, ideer, passion, skønhed, glæde, begejstring, sorg og en masse andre menneskelige udtryk.


Jeg brænder for at fange de unikke udtryk som naturen og mine omgivelser er fulde af, uanset årstid og tid på døgnet. Jeg prøver at kombinere min passion for fotografering med digitale billedteknikker og den viden jeg har tilegnet mig gennem mine akademiske og journalistiske uddannelser. Med denne baggrund forsøger jeg at konstruere en ”verden”, der ligner nok til at være kendt, men som alligevel tillader en fortolkning af den virkelighed, der omgiver os.


Mine billeder er personlige udtryk for mine drømme og min egen virkelighed, og i nogle tilfælde også abstrakte nok til at indbyde til en personlig fortolkning fra betragteren, baseret på den enkeltes historie og livserfaringer. Jeg håber på denne måde at kunne engagere betragteren til for et kort øjeblik at forlade sin egen virkelighed og udforsker nye vinkler hos sig selv og sine omgivelser.


Den røde tråd er, at hvert enkelt billede gerne må fremkalde et følelsesmæssigt svar. Hvad dette svar kan være (positivt eller negativt, trøstende eller konfronterende) er ikke vigtigt i når jeg skaber billedet, da det ikke er til at sige, hvordan billedet vil blive brugt på et senere tidspunkt. Når billedet i processen begynder at få sit eget liv, tillader jeg mig ofte at udforske yderligere retninger for nogle gange at finde ud af, at det endelige billede kun svagt ligner det, jeg først forestillede sig. Og netop denne proces er blevet drivkraften for mig.Ophavsret


Fotos, kunst og andre frembringelser er altid som udgangspunkt underlagt Loven om ophavsret. 


Alle billeder på siden er derfor beskyttet af copyright :-) Det betyder bare, at hvis man ønsker at bruge eller erhverve nogle af billederne, så sker det i henhold til individuel aftale hvad angår pris og anvendelse. Kontakt mig venligst vedr. dette.


Geert Mørk

Fotojournalist DJ/PF

Ligustervænget 26

5250 Odense SV

Tlf: 2323 0615

www.billed.dk

mail@geert.dk